Per què volem recuperar la gestió pública directa del servei d’aigua a Manlleu?

Aigua Pública Manlleu (APM) és una plataforma que agrupa entitats, sindicats, partits i ciutadania de Manlleu que defensem que el servei d’aigua potable torni a ser de gestió municipal.

A Manlleu, el 2024 podem recuperar la gestió pública directa del servei d’aigua potable, ara en mans de Sorea-Agbar. El servei es va prorrogar fins el 2034 perquè Sorea va proposar la inversió en una nova captació d’aigua i en va avançar el finançament. No obstant, el 2024 podem recuperar la gestió.

Per què volem recuperar la gestió pública directa del servei d’aigua a Manlleu?

– Perquè l’aigua és un bé essencial i imprescindible per la vida i l’accés a l’aigua és un dret fonamental. No pot estar en mans privades. Amb l’aigua no es fa negoci.
– Perquè qualsevol decisió sobre el servei es prengui democràticament procurant pel bé comú i públic, per la sobirania i per la justícia social.
– Agbar guanya un 16% de benefici per la gestió del servei que arriba a les nostres aixetes, més un 6% sobre la compra de l’aigua al Consell Comarcal, i un interès de l’1,46% sobre el retorn de la inversió pel canvi de captació, molt per sobre del que cobra un banc. La gestió d’un servei essencial no ha de generar beneficis privats.
– Perquè Agbar gestiona el servei en benefici seu i no de les persones. Ho vam patir amb la sobrefacturació després del confinament per la Covid-19 de la primavera passada.
– Perquè la gestió de l’aigua s’ha de connectar amb la protecció del medi ambient, dels aqüífers i les fonts naturals.
– La remunicipalització de l’aigua és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que les Nacions Unides volen aconseguir fins el 2030.

Participa a les reunions d’APM!
Adhereix-te al manifest en defensa de la gestió pública directa del servei d’aigua potable a Manlleu.

https://aiguapublicamanlleu.wordpress.com
Twitter: @aiguamanlleu

Publicat per aiguapublicamanlleu

Plataforma ciutadana per a la remunicipalització de la gestió de l'aigua a Manlleu.

Deixa un comentari

Design a site like this with WordPress.com
Per començar